V Libereckém kraji jsou volné termíny k očkování ve větších očkovacích centrech

26. duben 2021 14:54

Od posledního dubnového týdne se zřejmě budou moci k očkování proti koronaviru registrovat lidé od 55 let. Centrální registr by se pro ně mohl otevřít tuto středu. V Libereckém kraji je podle hejtmana Martina Půty ze Starostů pro Liberecký kraj pro očkování dostatek kapacity.

„Je poměrně dost volných míst na očkování v očkovacích centrech, ve věkové skupině 60 – 65 let se od pátku (23. dubna) nahlásilo necelých 6 tisíc lidí a skoro všichni už mají termíny. U starších lidí, kteří se ještě nerozhodli, zda se nechají očkovat, je stále prostor k tomu, aby se zaregistrovali,“ řekl Martin Půta.

Čtěte také

Vzhledem k nižší kapacitě tamních očkovacích míst se déle čeká termín ve Frýdlantu a Turnově. Hejtmanství doporučuje lidem, kteří chtějí proces urychlit, aby svojí registraci v systému změnili, například do Liberce. „Chtěl bych požádat lidi, kteří jsou ochotni a schopni dojet si do Liberce, nebo kamkoliv jinam na očkování, aby svou registraci změnili, systém to umožňuje. Dojdete patrně rychleji k možnosti se oočkovat,“ uvedl krajský radní pro zdravotnictví Vladimír Richter z ODS.

První dávku vakcíny dostalo v Libereckém kraji zatím přes 73 tisíc lidí, což je přes 16 % jeho obyvatel. Druhou dávku obdrželo přes 33 tisíc lidí, tedy 7,6 % obyvatel kraje.

Spustit audio

Související