U Pivrnce na pivu: Skákali jsme z peřiňáku do postele a dělali jsme si čísla, vzpomíná Pavel Ploc

Rodák z Jilemnice, medailista z několika mistrovství světa, vítěz Světových pohárů, držitel světového rekordu z mistrovství světa v letech na lyžích v roce 1983 Pavel Ploc byl tentokrát hostem Petra Urbana.

Společně vzpomínali na začátky svých sportovních kariér i na přátelství jejich otců, kteří spolu byli na dvou olympiádách. Došlo i na výčet medailí slavného skokana a na tak trochu choulostivou otázku honorářů za medailová umístění, a také na zranění Pavla Ploce na mamutím můstku v Harrachově. Ve společném hovoru se oba pánové dostali i na aktuální stav harrachovských můstků a jejich plánovanou rekonstrukci.

U Pivrnce na Pivu: pozvání přijal Pavel Ploc
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.