Setkání u mikrofonu: Tři veteráni

„Dokud jste tu nebyl, byli jsme tu služebně nejstarší my,“ řekli Aleš Mastník a Jaroslav Hoření Pavlu Kudrnovi. Veteráni rozhlasového vysílání se spolu sešli u mikrofonu.

Aleš Mastník a Jarda Hoření si na svoje začátky za mikrofonem pamatují přesně. Tím dnem, kdy, tehdy ještě jako DJ-ové, poprvé ovládli éter svými mocnými a hlubokými hlasy, byl 17. listopad roku 1989. Jak sami přiznávají, toto významné datum si pamatují jen díky historickým událostem, které ho, v tehdejším Československu, doprovázely. Pavel Kudrna si na toto datum také vzpomíná, podle jeho slov tehdy seděl ve studiu pražské rozhlasové stanice Hvězda. Jeho „poprvé“ se ale odehrálo o několik let dříve, v roce 1982, na stanici Vltava.

Poslechněte si vzpomínání našich tří rozhlasových „pamětníků“, dozvíte se mimo jiné i to, kdo z nich musel projít konkurzem a předrevoluční kulturní specialitou, tedy přehrávkami; jak zpětně vidí své rozhlasové začátky; jak se po letech proměnilo vysílání i jak vzpomínají na setkávání se známými osobnostmi, ale i s posluchači.

autoři: Pavel Kudrna , reČRoL
Spustit audio