Třené nočky

13. leden 2021

Každého oběda základem jest dobrá polévka, pravilo se ve starých kuchařkách a Vladimíra Jakouběová s tím souhlasí i dnes. Dobrá polévka potřebuje také dobrou zavářku a tak se budeme věnovat jim a přidáme recept na třené nočky.

Třené nočky

5 dkg másla
sůl
1 vejce
3 lžíce mléka
12 dkg mouky

Do másla, utřeného se solí, přidáme vejce, mléko a mouku, dobře vše vypracujeme, načež kávovou lžičkou, polévkou navlhčenou, vykrajujeme malé nočky, které v polévce povaříme 6 minut.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.