Třené nočky
13. leden 2021
Každého oběda základem jest dobrá polévka, pravilo se ve starých kuchařkách a Vladimíra Jakouběová s tím souhlasí i dnes. Dobrá polévka potřebuje také dobrou zavářku a tak se budeme věnovat jim a přidáme recept na třené nočky.
Třené nočky
5 dkg másla
sůl
1 vejce
3 lžíce mléka
12 dkg mouky
Do másla, utřeného se solí, přidáme vejce, mléko a mouku, dobře vše vypracujeme, načež kávovou lžičkou, polévkou navlhčenou, vykrajujeme malé nočky, které v polévce povaříme 6 minut.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka