Tipy na víkend v Libereckém kraji: Koncert v paláci, parku i na rybníce, pohádka na hradě nebo pouť

11. červenec 2024

Druhý červencový víkend nabízí v Libereckém kraji nepřeberné množství možností, jak trávit volný čas. Přinášíme několik tipů.

Letní scéna v paláci

Palác Liebieg v Liberci otevírá v pátek 12. července Letní scénu. Páteční program – tedy besedu Posedlí Dakarem - museli pořadatelé zrušit, hned následující den, v sobotu 13. července, si ale v krásném prostředí paláce můžete užít podvečerní koncert – talentovaný mladý houslista Daniel Matejča a akordeonista Martin Šulc rozehrají rytmy argentinského tanga Astora Piazzoly. Začátek je v 19 hodin.

Pohádka na vodním hradě

Čtěte také

V rámci programu Léto na vodním hradě Lipý odehraje divadelní soubor Buchty a loutky v neděli 14. července v areálu hradu v České Lípě pohádku Kocour v botách. Loutková pohádka na motivy knihy Charlese Perraulta začne v 17 hodin a je vhodná pro děti od 3 let.

V pátek 12. července od 19.30 bude vodní hrad Lipý patři hudbě od 19.30 vystoupí Lenka Dusilová a její band.

Smyčce v Tyršových sadech

Hudební zážitek ve formě projektu postaveného na kombinaci smyčcových nástrojů a křehkých ženských sopránů připravili na neděli 14. července v Jablonci nad Nisou. Smyčcové kvarteto Ad libitum a zpěvačky Jarmila Klokočníková a Hana Jodasová vystoupí v rámci festivalu Jablonecké tóny se svým společným hudebním projektem v Tyršových sadech od 15 hodin. Zazní skladby B. Smetany, A. Dvořáka, L. Janáčka a další.

Pouť v Bílém Kostele

V sobotu 13. a v neděli 14. července se v Bílém Kostele nad Nisou koná tradiční pouť s atrakcemi, stánky a ohňostrojem. K tomu je na celou sobotu připravený hudební program, který začne v 13.30, vystoupí i legendární skupina Oceán v obnovené sestavě. A na pouti v Bílém Kostele nad Nisou se můžete potkat s moderátorem Českého rozhlasu Liberec Janem Žílou, který bude programem provázet.

Kultura na rybníce

Zahradní centrum Chuchelna připravilo na pátek 13. července další z koncertů na rybníce. Od 21 hodin vystoupí zpěvačka Dáša Zázvůrková s komponovaným pořadem šansonů Hany Hegerové a vlastních autorských písní s názvem Věřím v brzké lepší příští.

Živá kultura = živý Liberec

Další tipy najdete v přehledu akcí Živá kultura = živý Liberec, který je neziskovým projektem Knihkupectví a antikvariátu Fryč. Projekt propaguje a propojuje libereckou kulturu a jednotlivé pořadatele.

autoři: Tomáš Beneš , reČRoL | zdroj: webové stránky zmíněných pořadatelů
Spustit audio

Související