V Libereckém kraji nejezdí vlaky na několika tratích. Náhradní autobusové linky cestující najdou podle plánku

8. červenec 2024 14:08

Cestující musí od 8. července 2024 počítat s několika výlukami na železnicích v Libereckém kraji. Do středy 10. července vlaky nejezdí mezi Hrádkem nad Nisou a Libercem. Omezení je i na trati z Nového Boru do Rumburku, tam výluka trvá do pátku 12. července. Největší komplikace jsou ve Frýdlantském výběžku.

Kvůli rekonstrukci trati mezi Libercem a Mníškem nebudou vlaky na Frýdlantsko jezdit až do 20. září 2024. Nahradily je čtyři autobusové linky.

První linka je zastávková z Liberce do Raspenavy, Hejnic a Bílého Potoka. V jízdním řádu je označena červeně. Modrá linka vede z Liberce přes Mníšek do Frýdlantu a Černous. Zelená barva je pro linku z Liberce přes Mníšek a Frýdlant do Nového Města pod Smrkem a Jindřichovic. Poslední oranžová linka pak platí pro úsek Raspenava - Frýdlant a zpět.

Výluka Frýdlantsko 2024-07-08 až 09-20

Všechny náhradní autobusy jsou nízkopodlažní a umožňují přepravu kočárků a vozíčkářů. Na většině spojů pojedou vždy dva autobusy. Veškeré informace jsou na stránkách Českých drah nebo společnosti Korid LK.

Spustit audio

Související