Mám odtamtud hezké vzpomínky a dobré kamarády, těší se do České Lípy zpěvačka Lenka Dusilová

10. červenec 2024

Devítinásobná držitelka výročních hudebních cen Anděl, známá česká zpěvačka Lenka Dusilová míří do Libereckého kraje. Zavolali jsme jí a zeptali se, jak se těší.

Čtěte také

V pátek 12. července vystoupí na vodním hradě Lipý v České Lípě Lenka Dusilova a její band. Na co se návštěvníci koncertu mohou těšit?

„Přijedu s velice silnou sestavou, kterou vede kytarista a hudební producent a skladatel Igor Ochepovsky, který má kolem sebe úžasné muzikanty, jako je klávesista Jan Aleš, basista Ondra Hauser, bubeník Michal Kolouch Daněk; naši sestavu doplňuje ještě zpěvačka Alen, což je písničkářka, která sama má svůj vlastní hudební svět a vydává svoje alba, a zpívá mi vokály. Hrajeme spolu už dva a půl roku a myslím, že to je docela nářez, tahle kapela,“ říká Lenka Dusilová.

„Přijďte si to užít, hrajeme průřez mojí autorskou a spoluautorskou sólovou tvorbou, kterou jsem nasbírala za 20 let, a vznikají už i nové skladby, některé uslyšíte i na koncertě, bude to hodně silný zážitek,“ zve na koncert.

Přes léto má Lenka Dusilová poměrně nabitý program, čeká ji festival Pop Mess v Brně, hudební tvůrčí workshopy, které vede, i festival Atmosféra na Slovensku. A chce se také věnovat svému synovi a rodině.

Z České Lípy, kam jede koncertovat, má podle svých slov velmi silné zážitky: „Tam jsem strávila dva, nebo tři Silvestry, pochází odtamtud někteří mí hudební kolegové a dobří kamarádi, jako třeba Kuba König nebo Martin Ledvina, který pochází z Mimoně a v České Lípě žil. Jezdili jsme tam hodně s tou partičkou, no, už to bude taky vlastně přes 20 let…,“ vzpomíná zpěvačka.

„A vodní hrad Lipý také znám, tam bývala čajovna, kterou vedl Brambor, ale nevím, jestli tam ještě je… Mám hezké vzpomínky na Českou Lípu,“ dodává.

Jakou novinku chystá Lenka Dusilová pro své fanoušky? Poslechněte si záznam rozhovoru.

Spustit audio

Související