Sýry, chléb, pivo, dort, med i zelí: Představujeme nové Regionální potraviny Libereckého kraje

Vítěz 2021 v kategorii Masné výrobky tepelně opracované: Kladenská pečeně

Na klasické postupy a recepty vsadil už před lety majitel společnosti Podkrkonošská uzenina, a že udělal správně, dokládá už řada krajských ocenění v soutěžích Výrobek roku Libereckého kraje či Regionální potravina Libereckého kraje. Za Josefem Šulcem se do Podkrkonošské uzeniny vypravil redaktor Jaroslav Hoření.

Kladenská pečeně je vyrobená z vepřové pečeně bez kosti s tenkým pokrytím sádla pro uchování šťavnatosti. Maso se po důkladném nasolení a uležení udí v udírně na bukových štěpkách. Na povrchu je pečeně zlatohnědé barvy, na řezu růžově červená. Vůně i chuť jsou jemně kořeněné, typické pro uzené maso.

Výrobce: Podkrkonošská uzenina s.r.o.

Společnost Podkrkonošská uzenina s.r.o. se drží klasických receptů a postupů. Zvolila cestu pečlivého výběru surovin a složitější, ale tradiční technologie s cílem nabídnout kvalitní masné uzenářské produkty s vysokým podílem ruční práce.  

Spustit audio

Související