„Liberecký kraj sobě": Nový portál s nabídkou regionálních produktů

21. listopad 2020 08:00

Internetová stránka, kterou spustilo liberecké hejtmanství, soustředí na jednom místě nabídku výrobků, potravin i služeb, které mají označení regionální produkt. Kraj tak chce podpořit hlavně malé výrobce. Nový portál také propojí se sklářskou značkou Křišťálové údolí.

Liberecký kraj spustil nový projekt na podporu regionálních výrobků a jejich producentů „Liberecký kraj sobě". Internetové stránky jsou určeny nejen jako zdroj informací pro samotné výrobce, ale mají také pomoct s propagací kvalitní místní produkce. Projekt by se měl dál rozvíjet a rozšiřovat za hranice, hlavně do sousedního Německa a Polska, odkud přijíždí nejvíc návštěvníků. České tiskové kanceláři to řekl krajský radní pro rozvoj Jiří Ulvr (Starostové pro Liberecký kraj).

Nový projekt představuje certifikované výrobce, nositele značek Regionální produkt Jizerské hory, Regionální produkt Český ráj, Regionální produkt Lužické hory a Máchův kraj a Krkonoše - originální produkt. „Stránky mají velký potenciál, pokud regionální výrobci nemají vlastní webové stránky, tak si je právě na tomto portálu mohou založit i s propojením na sociální sítě," doplnila mluvčí kraje Andrea Fulková.

Čtěte také

„Liberecký kraj sobě“ není prvním projektem na podporu místního podnikání a cestovního ruchu. Před rokem kraj zahájil projekt Křišťálové údolí (Crystal Valley); jeho cílem je otevřít turistům sklářské a bižuterní podniky, které jsou pro Liberecký kraj typické. Nový projekt je s Křišťálovým údolím propojený a jeho cílem je nabídku dál rozvíjet. „Budeme hledat cestu, jak obě ta témata propojovat zejména v oblasti cestovního ruchu. Přijedete do sklárny, máte někde v dosahu kvalitního pekaře, řezníka, dobrého uzenáře nebo nějakou dobrou místní restauraci. Naším zájmem je, aby ti návštěvníci nakupovali sklo a přišli za tím sklářským zážitkem, ale aby také nechali svoje peníze u místních malých producentů," řekla náměstkyně hejtmana pro cestovní ruch Květa Vinklátová (Starostové pro Liberecký kraj). Jde podle ní většinou o malé rodinné firmy, které to v současné době mají těžké a je třeba je podpořit.

autoři: Jana Švecová , reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související