Štědrovečerní hubník
S masem ve městě, nebo s kroupama na vsi. I tak se připravoval v dobách našich babiček štědrovečerní hubník. Jaký si upečete doma je na vás, receptů je nespočetně. Jaroslav Hoření s Vladimírou Jakouběovou pro nás mají recept z Pojizeří.
- 20 dkg sušených hub
- 4 žemle
- 1/3 l mléka
- 2 lžíce krupice
- 5 stroužků česneku
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 3 vejce
- sůl
- pepř
- majoránka
- sádlo
Houby den předem namočíme, propereme a nasekáme nadrobno. Žemle nakrájíme na kostky a necháme je nasáknout mlékem. Pak k nim přidáme houby, krupici, drobně nakrájenou cibuli, vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Pekáček hodně vymažeme sádlem, naplníme směsí, pokapeme sádlem a pečeme v troubě asi 25 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.