Smaženec
Tentokrát budeme opět vařit zajímavě. Hlavně pokud vám doma zbývá tvrdý chléb a nechcete ho vyhodit. Naše babičky z něj připravovaly smaženec.
Smaženec
Nastrouhej chlebové střídy asi půl druhého hrnku, oloupej 8 nebo 10 pěkných jablek a nakrájej je na tenké lístky; vymaž formu hojně máslem, dej na dno vrstvu chlebíčka, na tento vrstvu jablek, posyp je cukrem, smíšeným s tlučenou skořicí, a pokrop to trochu rozpuštěným máslem, na to dej opět vrstvu chleba, pak zase vrstvu jablek, posyp je cukrem, a tak pokračuj, až máš všecko spotřebováno; navrch musí přijít chleba; načež to poklaď kouskami čerstvého másla a nech to v troubě upéct. Když je to dost, posyp to ještě cukrem a nes to na stůl. K tomuto jídlu může se i nejtvrdšího chleba použít, když se totiž usuší a na drobno utluče.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka