Sladké tvarohové calty
Ne všechny recepty našich babiček mají český původ. Ty cizí se k nám dostávaly nejčastěji od našich nejbližších sousedů. Třeba jako sladké tvarohové calty z Lužického Srbska.
Sladké tvarohové calty
15 dkg mouky
lžička soli
¼ kg tvarohu
1 vejce
5 dkg hrubé mouky na posypání válu
1 lžíce másla na vymazání plechu
Všechny suroviny vypracujeme na hladké těsto. Na vále, posypaném hrubou moukou, vypracujeme váleček o průměru cca 5 cm. Tento rozdělíme na 12 stejných kousků. Kousky vytvarujeme na oválné bochánky, dáme na vymazaný plech a upečeme do růžova.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.
Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby


Citlivý člověk
Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.