Rozvárka z jablek
Pokud máte ve sklepě zbytky loňské úrody jablek, tak by se vám mohl hodit tento recept. Vyzkoušíme rozvárku z jablek, na kterou nám stačí pár jablíček, které už k zakousnutí nelákají, ale je škoda je vyhodit.
Rozvárka z jablek
Dej do kuthánku 10 lžic cukru, 3 hřebíčky, nalej naň tři čtvrti žejdlíku vody a vytlač šťávu z jednoho citronu. Pak rozkroj dvanácte jablek v půli, ohryzky vykroj a jablka oloupej, vlož pak každou polovičku hned do připravené sladké vody, pak je přistav k ohni a nech zvolna vařiti do měkka, nesměji se však nechati tak dlouho, až by se rozpadly, odstav je pak od ohně a nech vychladnouti, pak jablka vyber, urovnej je na misku, omáčku z nich skrze sítko proceď, nech do husta svařiti, a polej jí pak jablka.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.