Řepáčky podle receptu z Vysocka

 I když se dnes červená řepa na zahradách moc nevidí, oblibě se těší. A tak vám třeba bude inspirací recept z kuchyní našich babiček na řepáčky. Co to je, vysvětlí Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.

Ingredience
  • 2 větší červené řepy
  • 3 vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • česnek
  • 2-3 lžíce strouhanky
  • sádlo na smažení

Řepu oloupeme a nastrouháme najemno. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme majoránku, rozmačkaný česnek a celá vejce. Promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou, aby vzniklo těsto konzistencí jako na bramboráky. Na rozpálenou pánev potřenou tukem položíme lžíci těsta, rozetřeme a placičku krátce osmažíme z obou stran.

Můžeme jíst samotné, případně polité osolenou kysanou smetanou.