Polívka s dršťkama

Do kuchyní našich babiček se dnes vydáme pro recept na polévku, kterou sice ne každý má v oblibě, ale každý zná. Dozvíme se, jak se vařila dršťková polévka.

Dršťky dobře vyčisti a vyper, nech je asi půl hodiny vařit ve vodě se lžičkou octa, pak je vyndej na prkýnko, každý kus ještě nožem seškrab, všecky okolky odřízni, dršťky znovu vyper, dej je do jiného hrnce, nalej na ně zase čistou vodu, osol je a nech je do měkka uvařit. Potom je rozkrájej na nudličky, a jsou-li dost měkké, dej je do hovězí polívky, bílou jíškou zapražené. Jsou-li však ještě tuhé, tedy je nech v nezapražené polívce tak dlouho vařit, až změknou. Pak teprve polívku připraž, okořeň ji tlučeným zázvorem, pepřem a nasekaným vopichem. Na sádle osmaž nasekanou cibuli, osmaž ji spolu se lžící červené papriky, přidej do polívky a podávej s dobrým domácím čerstvým chlebem.