Poliuka z králíka

V receptech našich babiček se dál budeme věnovat polévkám a to polévkám z masa. Vařit budeme poliuku z králíka.

Ingredience
  • Hrudní koš a hlava z králíka
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček celého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 1-2 lžíce sádla
  • pažitka nebo zelená petrželka
  • domácí nudle

Oprané části králíka zalijeme studenou vodou (1-1,5 l), osolíme, přidáme koření, cibuli a česnek. Uvaříme do změknutí masa. Na sádle v hrnci osmahneme kousky pokrájenou mrkev a petržel, dokud mrkev nepustí barvu. Osmaženou zeleninu zalijeme přecezeným vývarem, povaříme asi 5 minut. Na talíři polévku doplníme posekanou pažitkou a nudličkami.