Pohanský koláč s vepřovým masem a jablky
V receptech našich babiček jsme se věnovali různým druhům koláčů. Docela nedávno to byl ovocný koláč. Tentokrát přidáme koláč s masem. Recept na pohanský koláč připravili Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Ingredience
- Na těsto:
- 40 dkg hladké mouky
- 10 dkg měkkého tvarohu
- 2 dkg droždí
- 1 dl mléka
- 10 dkg másla
- sůl
- sádlo na potření plechu
- rozšlehané vejce na potření těsta
Ingredience
- Na náplň:
- ¼ kg tepelně upraveného vepřového masa
- 1 cibule
- 30 g másla
- mletý pepř
- kmín
- 15 dkg jablek
- rozšlehané vejce na potření
Z mouky, tvarohu, droždí rozmíchaného v mléce, rozehřátého másla a soli vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme je na plát a poklademe náplní. Jemně pokrájené maso vložíme na pokrájenou cibulku zpěněnou na másle, přidáme pepř, kmín a oloupaná pokrájená jablka, potom plát přeložíme, přeneseme na máslem potřený plech a zformujeme na velký koláč, který potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka