Pečené brambory s vomastou
Snad každý si z dětství pamatuje brambory pečené v ohníčku. Ty byly téměř každodenním jídlem pastevců. Naše babičky je doma vylepšily a pekly v troubě a říkali jim toleranc. Jak na něj poradí Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
- 1 kg brambor
- 20 dkg tvarohu
- 1 dcl kysané smetany
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- kopr nebo jiné voňavé bejlí
Tvaroh smícháme se smetanou a rozmačkaným česnekem a nasekanou cibulí. Osolíme podle chuti a vmícháme posekanou pažitku. Dáme do studena. Brambory důkladně omyjeme, nařízneme do kříže nebo rozkrájíme na poloviny (podle velikosti) a naskládáme na plech. Vložíme do hodně vyhřáté trouby upečeme do zezlátnutí. Podáváme teplé se smetanovou omáčkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.