Oukrop s cibulí z Jilemnicka
S Vladimírou Jakouběovou a Jaroslavem Hořením nahlédneme do života děveček a čeledínů a také do jejich stravy, která byla jednoduchá, jako oukrop s cibulí.
Ingredience
- 20 dkg cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- sůl
- vařené brambory nebo chléb
Drobně rozkrájenou cibuli a rozmačkaný česnek osmažíme na sádle do růžova. Do talířů vložíme chléb rozkrájený na kostičky nebo brambory uvařené s kmínem, posypeme osmaženou cibulí s česnekem a přelijeme vroucí vodou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka