Oukrop s cibulí z Jilemnicka
S Vladimírou Jakouběovou a Jaroslavem Hořením nahlédneme do života děveček a čeledínů a také do jejich stravy, která byla jednoduchá, jako oukrop s cibulí.
Ingredience
- 20 dkg cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- sůl
- vařené brambory nebo chléb
Drobně rozkrájenou cibuli a rozmačkaný česnek osmažíme na sádle do růžova. Do talířů vložíme chléb rozkrájený na kostičky nebo brambory uvařené s kmínem, posypeme osmaženou cibulí s česnekem a přelijeme vroucí vodou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.