Hovězí závitky s uzeným masem podle Sandtnerové

Babiččiny recepty: Hovězí závitky s uzeným masem
Asi nejoblíbenější kuchařkou v dobách našich babiček a prababiček byla Marie Sandtnerová. Přidáváme i její recept na hovězí závitky s uzeným masem.
Recept uvádíme v původní podobě, jak je zaznamenaný v dobové knize:
- 50 dkg květového masa
- sůl
- 4 zrnka pepře
- 8 dkg slaniny
- 4 dkg sádla
- 10 dkg uzeného masa
- 1 malá kyselá okurka
- 3 dkg mouky
- 2 dkg másla
- 4 dkg cibule
Hovězí maso nakrájíme na tenké řízky, naklepeme paličkou, osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny, přidáme sekané vařené uzené maso, kyselou sekanou okurku, řízky zatočíme, aby dobře držely, spojíme je jehlou na protahování, lehce je obalíme moukou a opečeme na rozpáleném sádle.
V jiném kastrole si usmažíme na másle drobně nakrájenou cibulku, závitky na ni vložíme, zalijeme je vařící vodou a dusíme je přikryté do měkka. Pak je urovnáme na mísu, polijeme procezenou šťávou a podáváme s bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka