Jakubky s fazolkami a špekem
V receptech našich babiček si připomeneme obyčeje spojené se svátkem sv. Jakuba a uvaříme jakubky s fazolkami a špekem.
Ingredience
- 1 kg nových brambor
- 40 dkg zelených fazolek
- 10 dkg slaniny
- máslo
- sůl
Omyté nové brambory uvaříme ve slané vodě. Fazolové lusky očistíme, nakrájíme na menší kousky, vhodíme do vařící slané vody na 5 minut a scedíme. Plátky slaniny nakrájíme na kostičky a osmahneme. Necháme vychladnout. Ještě teplé brambory oloupeme, dáme na pánev se zahřátým máslem a krátce osmahneme ze všech stran. Zmírníme plamen, přidáme osmahnutou slaninu, fazolky, osolíme a necháme prohřát. Podáváme s kysaným mlékem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka