Celer zapečený se sýrem podle receptu z Pojizeří
V receptech našich babiček bude řeč o sýrech. Znalost jejich výroby je hodně stará, starší než u másla, a tak receptů ze sýra je nespočet. Mezi méně známé patří zapečený celer.
Ingredience
- 1 středně velký celer
- ¼ l kysané smetany
- 15 dkg strouhaného hořčáku
- 2 dcl masového vývaru
Omytý a oloupaný celer nakrájíme na slabší plátky, které podusíme ve vývaru až doměkka. Pak naskládáme celer do pekáčku, zalijeme smetanou a posypeme sýrem. V mírně vyhřáté troubě krátce zapečeme. Podáváme s vařenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.