Vomasta z černé ředkve
V zahrádkách našich babiček bylo touto dobou už většinou sklizeno, ale jednu zeleninu bychom tam ještě našli. Černou ředkev. A právě o ní bude další z receptů, které redaktor Jaroslav Hoření natáčí s etnografkou Vladimírou Jakouběovou.
Ingredience
- ¼ kg tvarohu
- 4 lžíce zakysané smetany
- 1 větší ředkev
- kmín
- sůl
Tvaroh rozmícháme se smetanou, přidáme oloupanou a jemně nastrouhanou ředkev, tlučený kmín, a dosolíme. Necháme proležet do druhé dne. Vomastu mažeme čerstvý tmavý chléb. Chutná i s vařenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.