Pečený bůček na kmíně
Další povídání o kuchyních našich babiček, které se sběratelkou receptů Vladimírou Jakouběovou připravuje redaktor Jaroslav Hoření, bude věnované kmínu, který se nám bude hodit k přípravě pečeného bůčku.
- 1 kg bůčku
- sůl
- kmín
- 2 cibule
- 3-4 stroužky česneku
Kůži omytého a osušeného bůčku nařežeme do mřížky. Ze všech stran ho osolíme a okmínujeme. Uložíme do pekáče nařezanou kůží dolů, kolem rozmístíme na klínky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Podlijeme troškou vody, přikryjeme a vložíme do trouby.
Po půl hodině bůček otočíme kůží nahoru, je-li třeba, podlijeme horkou vodou a dál pečeme přikryté. Když maso změkne, odkryjeme, a necháme ze všech stran zezlátnout. Podáváme teplý, nebo studený, s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.