Mošt z medvědin, tedy ostružinový
Povídání nejen o pokrmech z dob před více než sto lety, to jsou recepty z kuchyní našich babiček, které natáčejí sběratelka receptů Vladimíra Jakouběová a redaktor Jaroslav Hoření. Tentokrát pro vás máme recept na mošt z medvědin, tak se říkalo ostružinám.
- 2 kg ostružin
- 1 l vody
- na 1 l šťávy 1/2 kg cukru
Ovoce omyjeme, zmrazené nerozmrazujeme. Rozmačkáme a zalijeme vodou. Tuto směs přivedeme do varu, odstavíme a přecedíme přes plátno. Změříme množství takto získané šťávy, smícháme s příslušným množstvím cukru podle výše uvedeného poměru a 5 minut povaříme. Naplníme do čirých horkých sklenic a uzavřeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.