Míšenina z mrkve s černým kmínem

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Zámecká kuchyně na Frýdlantu

Ne že bychom měli nového průvodce babiččinými recepty, ale černucha je bylinka, kterou přidáme do míšeniny z mrkve. Recept opět připravili Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.

Míšenina z mrkve s černým kmínem

1 kg mrkve
1 cibule
sůl
černý kmín
sušený rozmarýn
kmín
sádlo

Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli na nudličky. V kastrolu zahřejeme trochu sádla, osolíme ho, přidáme cibuli a osmažíme do změknutí. Potom přidáme černý kmín, půl lžičky rozmarýnu a kmín.  Promícháme a přisypeme mrkev. Chvilku za stálého míchání osmažíme, pak přilijeme asi 2 dcl vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut, dokud se voda neodpaří. Na talíři posypeme na kostičky pokrájeným vejcem.