Míšenina z mrkve s černým kmínem
Ne že bychom měli nového průvodce babiččinými recepty, ale černucha je bylinka, kterou přidáme do míšeniny z mrkve. Recept opět připravili Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Míšenina z mrkve s černým kmínem
1 kg mrkve
1 cibule
sůl
černý kmín
sušený rozmarýn
kmín
sádlo
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli na nudličky. V kastrolu zahřejeme trochu sádla, osolíme ho, přidáme cibuli a osmažíme do změknutí. Potom přidáme černý kmín, půl lžičky rozmarýnu a kmín. Promícháme a přisypeme mrkev. Chvilku za stálého míchání osmažíme, pak přilijeme asi 2 dcl vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut, dokud se voda neodpaří. Na talíři posypeme na kostičky pokrájeným vejcem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.