Kudlánky
Ani dnes nezapomeneme nahlédnout do kuchyní našich babiček. Vyzkoušíme tradiční pojizerské jídlo – kudlánky.
Kudlánky
30 dkg hrubé mouky
sůl
2 vejce
2 lžíce mléka
sádlo
cibule
česnek
zbytek vařeného nebo pečeného masa
majoránka
sůl
pepř
Z mouky, vajec a mléka zpracujeme tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Nasypeme do vroucí a osolené vody, vaříme asi 3 minuty. Scedíme, necháme okapat a rozprostřeme na pekáč. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájené maso a opečeme. Přidáme na pekáč k uvařenému drobení, přidáme ještě majoránku, opepříme, přisolíme, promícháme a zapečeme. Během pečení promícháme.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.