Kapucínské knedlíky podle Sandtnerové

18. březen 2021

Pro tento recept se Vladimíra Jakouběová vydala do města, kde hospodyně měly lepší přístup k surovinám a vařily podle kuchařských knih.

Kapucínské knedlíky podle Marie Janků Sandtnerové 

Žemličku na drobno nastrouhanou promíchej řádně se 6 žloutky, okořeň cukrem, kůrou citronovou a trochem soli, přidajíc zároveň sněhu z 6 bílků. Nyní nadělej z toho knedlíků, usmaž je v horkém přepuštěném másle, přendej z másla hned do vařící vody, svař a uprav; mléko však ocukruj, se 3 žloutky rozmíchej a knedlíky tím polej!  

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.