Kapr na pivě
Pokud máte rádi rybí recepty a zároveň zastáváte názor, že ryba musí plavat, tak vás potěší tento recept Vladimíry Jakouběové.
Kapr na pivě
Velkého čerstvého kapra zbavíme šupin, vyvrhneme, uřízneme hlavu a ploutve, omyjeme a nakrájíme na podkovy. Osolíme, a naložíme do marinády piva, octa a kořenové zeleniny. Necháme 1 den naložené. Druhý den v kastrolu rozpálíme sádlo, přidáme trochu másla, spaříme v něm dvě na kostičky nakrájené cibule, dva rozmačkané stroužky česneku podusíme, přidáme porce kapra a přiklopené podusíme. Potom okořeníme solí, pepřem a pořádnou dávkou mletého kmínu. Přidáme kousek nastrouhaného (starého) černého chleba a 1/8 litru piva a potom maso dovaříme. Podáváme s českým knedlíkem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.