Kapr na pivě

17. březen 2021

Pokud máte rádi rybí recepty a zároveň zastáváte názor, že ryba musí plavat, tak vás potěší tento recept Vladimíry Jakouběové.

Kapr na pivě

Velkého čerstvého kapra zbavíme šupin, vyvrhneme, uřízneme hlavu a ploutve, omyjeme a nakrájíme na podkovy. Osolíme, a naložíme do marinády piva, octa a kořenové zeleniny. Necháme 1 den naložené.  Druhý den v kastrolu rozpálíme sádlo, přidáme trochu másla, spaříme v něm dvě na kostičky nakrájené cibule, dva rozmačkané stroužky česneku podusíme, přidáme porce kapra a přiklopené podusíme. Potom okořeníme solí, pepřem a pořádnou dávkou mletého kmínu. Přidáme kousek nastrouhaného (starého) černého chleba a 1/8  litru piva a potom maso dovaříme. Podáváme s českým knedlíkem.

Spustit audio