Kapr na pivě
Pokud máte rádi rybí recepty a zároveň zastáváte názor, že ryba musí plavat, tak vás potěší tento recept Vladimíry Jakouběové.
Kapr na pivě
Velkého čerstvého kapra zbavíme šupin, vyvrhneme, uřízneme hlavu a ploutve, omyjeme a nakrájíme na podkovy. Osolíme, a naložíme do marinády piva, octa a kořenové zeleniny. Necháme 1 den naložené. Druhý den v kastrolu rozpálíme sádlo, přidáme trochu másla, spaříme v něm dvě na kostičky nakrájené cibule, dva rozmačkané stroužky česneku podusíme, přidáme porce kapra a přiklopené podusíme. Potom okořeníme solí, pepřem a pořádnou dávkou mletého kmínu. Přidáme kousek nastrouhaného (starého) černého chleba a 1/8 litru piva a potom maso dovaříme. Podáváme s českým knedlíkem.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.