Jehněčí pečeně s bejlím

19. březen 2021
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy tymián

Víkend je před námi a tak nás čeká recept na neděli. Vyzkoušejte jehněčí pečeni s bejlím.

Jehněčí pečeně s bejlím

2 kg jehněčího masa
2 cibule
2 mrkve
1 celer
1 palička česneku
sádlo
sůl
mletý pepř
tymián
rozmarýn
šalvěj

Jehněčí maso dobře omyjeme. Rozebereme česnek na stroužky, cibule oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Mrkev a celer omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Takto připravenou zeleninu vložíme do pekáčku, přidáme rozmarýn, tymián, šalvěj, sádlo a promícháme. Jehněčí maso ze všech stran opepříme, osolíme, potřeme sádlem, vložíme do pekáčku na zeleninu, lehce podlijeme, přiklopíme a dáme péct. Pečeme pomalu asi 2 hodiny, potom odklopíme pokličku a dopékáme. Maso musí být načervenalé. Po upečení naporcujeme a přidáme zeleninový výpek. Podáváme s bramborovým knedlíkem. 

Spustit audio