Jehněčí pečeně s bejlím
Víkend je před námi a tak nás čeká recept na neděli. Vyzkoušejte jehněčí pečeni s bejlím.
Jehněčí pečeně s bejlím
2 kg jehněčího masa
2 cibule
2 mrkve
1 celer
1 palička česneku
sádlo
sůl
mletý pepř
tymián
rozmarýn
šalvěj
Jehněčí maso dobře omyjeme. Rozebereme česnek na stroužky, cibule oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Mrkev a celer omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Takto připravenou zeleninu vložíme do pekáčku, přidáme rozmarýn, tymián, šalvěj, sádlo a promícháme. Jehněčí maso ze všech stran opepříme, osolíme, potřeme sádlem, vložíme do pekáčku na zeleninu, lehce podlijeme, přiklopíme a dáme péct. Pečeme pomalu asi 2 hodiny, potom odklopíme pokličku a dopékáme. Maso musí být načervenalé. Po upečení naporcujeme a přidáme zeleninový výpek. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.