Je to jedna z klasických tras Liberečáků, říká o cestě z Liďáků na Královku předseda liberecké KČT Bořivoj Pohl

11. září 2021

Nedělní výšlap na Královku spolupořádá Český rozhlas Liberec s regionální pobočkou Klubu českých turistů.  Do studia jsme si proto pozvali jeho předsedu Bořivoje Pohla.

Řeč tak byla mimo jiné i o plánovaném výletu z Liberce na rozhlednu Královka, který se bude konat v neděli 12. září. Zájemci o společný výšlap se můžou v neděli od 7:30 ráno osobně zaregistrovat u zaměstnanců Českého rozhlasu Liberec u zastávky Lidové sady. Samotný start je pak ráno v 9 hodin.

„Nebude to ani časově náročný výstup. Zpravidla se chodí rychlostí čtyři kilometry za hodinu, male protože to bude do kopce, tak tam určitě bude nějaká rezerva, takže si myslím, se při průměrné rychlosti turistické chůze by se ten cíl, té Královky, mohl dosáhnout okolo tří hodin," odhadl časovou náročnost plánované trasy Bořivoj Pohl.

Čtěte také

Na Královce čeká účastníky výletu oběd, který je pro prvních 100 registrovaných zdarma. Všichni účastníci pochodu dostanou volnou vstupenku na rozhlednu, drobný dárek a pamětní list. U rozhledny je připraven i doprovodný program. Lidé například uvidí, jak se „dělají“ turistické značky a od 12:30 jim zahraje vám budou hrát Dixieland Old Stars.

A o čem si Jakub Marvan ještě s Bořivojem Pohlem povídal? Například o dlouhé historii libereckého oddílu Klubu českých turistů, o jeho současné činnosti, nebo o tom, jak vznikají turistické trasy, jak často se udržují nebo jaký význam mají barvy jednotlivých značek. Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Jakub Marvan , reČRoL
Spustit audio

Související