Jarní prázdniny 2022 v Libereckém kraji. Jak a kde je trávit

14. únor 2022 08:30

Dětem v Libereckém kraji začaly jarní prázdniny. Několik typů, kde a jak je mohou trávit ti, kteří nejsou na některém z příměstských táborů, nebo třeba se skautským oddílem, připravila redaktorka Šárka Škapiková.

V Libereckém kraji jsou i v zimě otevřené zámky Sychrov, nebo Zákupy, o víkendu pak Zámek Svijany, kde je archeologická expozice a děti tam čeká i zábavný kvíz. Otevřena jsou i muzea. Například jablonecké pořádá v úterý, ve čtvrtek a v sobotu tvořivé dílny pro rodiče s dětmi a v libereckém muzeu lákají na vstup zdarma.

Čtěte také

Za sportem je možné vydat se do krkonošské Rokytnice nad Jizerou, do nového zábavního parku pro malé i větší lyžaře, nabízejí tam i jízdu na nafukovací duši. Rozšířenou otevírací dobu nabízejí i kluziště, například v Maškově zahradě v Turnově. „Speciální program úplně nemáme, nicméně máme hodně rozšířené hodiny veřejného bruslení. Díky tomu, jaká je letos zima, je o bruslení velký zájem, máme (otevřeno) kolem šesti hodin denně,“ uvedl vedoucí areálu Tomáš Špinka.

Prázdninové jízdní řády

Například jablonecká MHD posiluje na prázdninový týden některé spoje na lince 101 do jizerskohorského Bedřichova. V provozu je také zimní linka 121, která vozí lyžaře a turisty do Hrabětic. Do Bedřichova jezdí i speciální linka číslo 145 z Liberce.

V době prázdnin ale také některé spoje nejezdí, týká se to jak MHD; například v Jablonci nad Nisou vůbec nejezdí školní linky; tak i meziměstských autobusů nebo vlaků. A na železniční trase z Liberce do Pardubic, v úseku mezi Jaroměří a Hradcem Králové, musí cestující po celý týden počítat s výlukou u některých rychlíků.

Spustit audio

Související