Klasická literatura jako strašák? Liberecká knihovna má pro maturanty instagramovou výzvu

Krajská vědecká knihovna v Liberci pomáhá budoucím maturantům. Spustila čtenářskou výzvu, která má mladé čtenáře přitáhnout ke klasické literatuře. Čtenářský dvanáctiboj je na sociální síti.

Čtěte také

Klasická literatura je pro mnoho mladých čtenářů doslova strašákem. Provází ji pověst děsivě těžké a nudné četby. Proto Krajská vědecká knihovna v Liberci spustila na Instagramu čtenářskou výzvu, která má podpořit studenty při přípravě na maturitu z literatury. Takzvaný Čtenářský dvanáctiboj nabízí dvanáct děl světové a české literatury tak, aby studenty bavil a přitáhl ke čtení.

Na Instagramu knihovna každý měsíc zveřejní jedno dílo světové, nebo české literatury s odkazem na doplňující zdroje, například filmové, divadelní nebo audio verze a další informace.

Podle Terezy Jarošové, editorky instagramových účtů liberecké knihovny je výzva s označením #MaKni na Instagramu knihovnaliberec.

Autorkou výzvy je Michaela Svoboda. Jak ji napadlo něco takového pro budoucí maturanty připravit? Poslechněte si reportáž Tomáše Mařase.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související