Fascinuje mě, že člověk dokáže vyrobit něco od začátku do konce, baví mě poznávání, říká herečka Markéta Tallerová

4. říjen 2023

Ve studiu Českého rozhlasu Liberec se tentokrát u mikrofonu setkaly dvě výrazné herečky z libereckého Šaldova divadla, které jsou obě zároveň i držitelky Thálie. Na místo hosta usedla Markéta Tallerová, kterou si pozvala jedna z moderátorek pořadu Setkání u mikrofonu Veronika Korytářová. Samozřejmě si povídaly i o divadle, ale nejenom o něm.

Čtěte také

Řeč byla i o fotografování, paličkování nebo třeba chovu ovcí. Tomu všemu se totiž Markéta Tallerová mimo jeviště věnuje. „Mě fascinuje, když člověk dokáže něco vyrobit od začátku do konce. Baví mě poznávání té technologie toho, jak se to dá dělat,“ přiblížila svou motivaci k učení se různým dovednostem Markéta Tallerová.

Ve fotografii, kterou i studovala, se věnovala hlavně focení divadelních inscenací. „Vyhrávala jsem i soutěže s divadelní fotografií. Moje veliké plus bylo, že jsem v tom divadle žila, že jsem věděla, jak je to představení postavené… Jednou jsem dokonce fotila představení, ve kterém jsem sama hrála,“ zavzpomínala na svou fotografickou éru. Kromě toho ještě paličkuje, přede z vlastní vlny, plete košíky, vyrábí šperky, domácí mýdla, nebo se věnuje dřevořezbě.

A jaké divadelní téma dvě přední liberecké herečky probraly? Třeba nejoblíbenější inscenace, jestli mají i zkušené profesionálky trému, i co teď v Šaldově divadle zkoušejí nového. Poslechněte si záznam pořadu.

Spustit audio

Související