Dušený králík se zeleninou
V našich časech jsme si zvykli jíst maso téměř každý den. Ale v receptech našich babiček se vracíme do dob, kdy maso bylo pokrmem svátečním. A to nejen na venkově. Tam ale měli výhodu v chovu králíků a Vladimíra Jakouběová pro nás má recept na dušeného králíka se zeleninou.
- 1/2 králíka (1 kg)
- 10 dkg cibule
- 6 dkg másla
- 15 dkg zeleniny (květák, mrkev, kedlubna)
- 2 dkg hladké mouky
- petrželka
- sůl
Nakrájenou cibuli vsypeme do kastrolu na rozpálené máslo a zpěníme. Na světlou cibulku vložíme rozporcovaného králíka, poprášeného hladkou moukou, lehce osmahneme, podlijeme sběračkou horké vody nebo vývaru, přiklopíme a dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme rozkrájenou zeleninu a vložíme do předehřáté trouby, kde maso dodusíme doměkka. Na talíři zdobíme nadrobno posekanou petrželkou a podáváme s brambory.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.