Drbáky z Pošumaví
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nás tentokrát zavedou do pošumavských kuchyní, kde se před sto lety z brambor vařily drbáky.
Ingredience
- 4 žemle
- 4 velké brambory nastrouhané najemno
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- 3-4 velké lžíce hladké mouky
- sůl
Brambory nastrouháme do větší mísy, dále přidáme na kostičky nakrájené žemle, osolíme, promícháme, přidáme vejce, hladkou mouku a znovu promícháme. Těsto musí být hutnější konzistence, potom tvoříme kulaté knedlíky velikosti tenisového míčku, které obalíme v hladké mouce a vložíme do vařící vody, kde vaříme 20 min. Po uvaření knedlíky vyndáme a rozkrojíme na půl.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka