Do Liberce se po zimní přestávce vracejí městské farmářské trhy, organizátoři připravují i další akce

Trhy začaly ve středu 16. března v ulici 5. května. A každou středu a čtvrtek, od 7:30 do 14 hodin budou už pravidelně. Lidé tam mohou nakoupit například první sazenice, květiny, zeleninu a také farmářské mléčné výrobky, pečivo, uzeniny, med a včelařské produkty; ve čtvrtek také rybí pochoutky nebo živé ryby.

Čtěte také

Ne každý má možnost navštívit trhy v pracovní den dopoledne, podle Ondřeje Červinky z firmy Elset, která liberecké trhy organizuje, ale zatím jejich rozšíření třeba na sobotu nepřichází v úvahu. Většina farmářů má totiž soboty zamluvené v jiných městech a organizátoři se o ně nechtějí přetahovat. Podle Červinky navíc není kupní síla v Liberci taková, aby se farmářům rozšíření na další dny vyplatilo.

Na náměstí před libereckou radnicí se vrátí také tematické trhy. Organizátoři s tím už vlastně začali, masopustními trhy na konci února. „Připravujeme Liberecké Velikonoce, ty budou od 8. do 17. dubna; letos se opět podílíme i na pořádání Libereckého jarmarku, v druhé polovině června proběhne Jahodová neděle, můžeme se těšit na Pivní festival Dýňovou neděli a Svatomartinský trh,“ vypočítal Ondřej Červinka.

Farmářské trhy v blízkosti liberecké radnice ovšem nejsou jediné. Na přelomu března a dubna by měly začít také ty u obchodního centra Forum, kde jsou stánky od pondělí do soboty.

autoři: Jana Švecová , reČRoL
Spustit audio

Související