Čočka s uzeným a hruškami

20. únor 2020

V kraji pod Ještědem se dobře dařilo luštěninám a tak si připravíme si čočku s hruškami a uzeným podle receptu z Českodubska.

Čočka s uzeným a hruškami 

30 dkg čočky
20 dkg uzeného masa
15 dkg hrušek
15 dkg pórku
sůl

Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme přes noc namočenou.

Vodu slijeme, čočku zalijeme novou vodou tak, aby sahala jen mírně nad čočku, a uvaříme. Pórek nakrájíme na drobné nudličky, uzené a hrušky na kostičky. K téměř měkké čočce přidáme pórek, maso a hrušky a společně dovaříme doměkka. Dochutíme solí. Na talíři ozdobíme bylinkami. Podáváme s chlebem.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.