Čočka s uzeným a hruškami
V kraji pod Ještědem se dobře dařilo luštěninám a tak si připravíme si čočku s hruškami a uzeným podle receptu z Českodubska.
Čočka s uzeným a hruškami
30 dkg čočky
20 dkg uzeného masa
15 dkg hrušek
15 dkg pórku
sůl
Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme přes noc namočenou.
Vodu slijeme, čočku zalijeme novou vodou tak, aby sahala jen mírně nad čočku, a uvaříme. Pórek nakrájíme na drobné nudličky, uzené a hrušky na kostičky. K téměř měkké čočce přidáme pórek, maso a hrušky a společně dovaříme doměkka. Dochutíme solí. Na talíři ozdobíme bylinkami. Podáváme s chlebem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Mimozemští roboti, červí díry, kosmické elektrárny... je lepší být ve střehu.
Tomáš Vacek, vedoucí Programu celoplošné stanice


Komplet 3CD Vladana a Prasopes
Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Sci-fi seriál o útěku z domova, vzpouře strojů a přátelství s jedním zvláštním kouzelným zvířetem.