Cibuláč
Základem jídelníčku vesnických domácností byla moučná jídla. Na škaredou středu si s Vladimírou Jakouběovou připravíme slaný nákyp, takzvaný cibuláč.
Cibuláč
½ kg hladké mouky
4 dkg kvasnic
1/4 l mléka
1 lžička cukru
10 dkg sádla
Náplň:
¾ kg cibule
4 vejce
1/8 l kysané smetany
sůl
čerstvé bylinky
Zaděláme kvásek, necháme vzejít, vlijeme do mouky a vypracujeme těsto a necháme kynout. Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme na sádle zesklovatět. Vykynuté těsto dáme do vymazané formy, rozprostřeme směs a necháme ještě 10 minut kynout. Vejce rozkvedláme se smetanou, ochutíme solí a bylinkami a nalijeme na koláč a upečeme.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.