Chlebáky pro skotáky

V povídání o letnicích připomeneme pastevecké obyčeje. A jestli máte domy zbytky chleba, podle receptu na chlebáky z nich upečete výborné placky.

Ingredience
  • menší půlka staršího chleba
  • ½ l masového vývaru
  • 1 cibule
  • 1 palička česneku
  • 2 nožičky klobásy
  • 4-5 vajec
  • 4-5 lžic hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • sádlo na smažení

Chléb nakrájíme na větší kousky a zalijeme takovým množstvím vychladlého vývaru, aby se všechen vsáknul do chleba. Necháme pár minut stát. Rozmočený chleba vařečkou rozmělníme. Přidáme celá vejce, najemno pokrájené cibuli a klobásu, rozmačkaný česnek. Osolíme, okořeníme a zahustíme moukou. Z těsta smažíme na sádle placky z obou stran dorůžova.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.