Chlebáky pro skotáky
V povídání o letnicích připomeneme pastevecké obyčeje. A jestli máte domy zbytky chleba, podle receptu na chlebáky z nich upečete výborné placky.
- menší půlka staršího chleba
- ½ l masového vývaru
- 1 cibule
- 1 palička česneku
- 2 nožičky klobásy
- 4-5 vajec
- 4-5 lžic hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- sádlo na smažení
Chléb nakrájíme na větší kousky a zalijeme takovým množstvím vychladlého vývaru, aby se všechen vsáknul do chleba. Necháme pár minut stát. Rozmočený chleba vařečkou rozmělníme. Přidáme celá vejce, najemno pokrájené cibuli a klobásu, rozmačkaný česnek. Osolíme, okořeníme a zahustíme moukou. Z těsta smažíme na sádle placky z obou stran dorůžova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.