Česnekové bandury
V babiččiných receptech Vladimíry Jakouběové jsme spotřebovali letos už několik řádků brambor. Brambory byly hlavní a často jedinou dostupnou surovinou k přípravě jídla. Teď nás čekají jednoduché česnekové bandury.
Česnekové bandory
Asi 1 kg brambor
sůl
kmín
zelená petrželka nebo šnytlík
máslo
česnek podle chuti
Malé brambory oloupeme (pěkné nové stačí důkladně vydrhnout kartáčkem) a uvaříme v osolené vodě s trochou kmínu. Přihodíme pár snítek petrželky nebo celerový list. Z uvařených brambor slijeme vodu, přihodíme k nim do hrnce 1-2 lžíce másla, namačkáme k nim česnek, zasypeme posekanou petrželkou a protřepeme. Přikryjeme pokličkou a necháme 10-15 minut odpočinout. Podáváme s mlékem nebo podmáslím. Můžeme podávat i jako přílohu k pečenému masu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka