Česnekové bandury

19. květen 2020
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Nejlepší skladování česneku? V copánku a suchu

V babiččiných receptech Vladimíry Jakouběové jsme spotřebovali letos už několik řádků brambor. Brambory byly hlavní a často jedinou dostupnou surovinou k přípravě jídla. Teď nás čekají jednoduché česnekové bandury.

Česnekové bandory

Asi 1 kg brambor
sůl
kmín
zelená petrželka nebo šnytlík
máslo
česnek podle chuti

Malé brambory oloupeme (pěkné nové stačí důkladně vydrhnout kartáčkem) a uvaříme v osolené vodě s trochou kmínu. Přihodíme pár snítek petrželky nebo celerový list. Z uvařených brambor slijeme vodu, přihodíme k nim do hrnce 1-2 lžíce másla, namačkáme k nim česnek, zasypeme posekanou petrželkou a protřepeme. Přikryjeme pokličkou a necháme 10-15 minut odpočinout. Podáváme s mlékem nebo podmáslím. Můžeme podávat i jako přílohu k pečenému masu.

Spustit audio