Česneková vomajda
Nahlédneme do chalup, abychom zjistili, jak si hospodyně svítily třeba při přípravě česnekové vomajdy.
- 1 malá cibule
- 8–10 stroužků česneku
- sádlo
- 2 lžíce mouky
- trochu mléka
- sůl
Na rozpálené sádlo nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a 3 rozmačkané stroužky česneku. Trošku osmažíme a přidáme mouku. Za stálého míchání upražíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme. Pak odložíme 3 stroužky česneku bokem a zbytek rozmačkáme do omáčky. Přilijeme trochu mléka, a ještě chvíli povaříme. Do hotové omáčky vmícháme odložený rozmačkaný česnek, podle chuti dosolíme a už nevaříme. Podáváme k vařenému uzenému masu s houskovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.