Brambory se zelištěm a slaninou
V receptech našich babiček si s Vladimírou Jakouběovou připomeneme nejen jeden ze starších pokrmů, ale i obyčeje, které se váží k této době. Tentokrát to bude příprava na blížící se jaro.
Brambory se zelištěm a slaninou
½ kg kysaného zelí
20 dkg slaniny
1 velká cibule
sádlo
kmín
sůl
pepř
paprika
Omyté brambory i se slupkou nakrájíme na čtvrtky, cibuli na osminky, slaninu na kostky. Zelí pokud je dlouhé překrájíme a lehce vymačkáme. Brambory osolíme, okořeníme a dáme se zelím, slaninou a cibulí do vymazaného pekáčku. Přidáme změklé sádlo a pořádně promícháme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu do křupava. Podáváme s podmáslím.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.