Bramborová omáčka
Z brambor jsme v receptech našich babiček už vyzkoušeli ledacos a víme, že zvláště na venkově to byla jedna z nejdůležitějších surovin. Tentokrát budeme z brambor připravovat omáčku podle receptu od Suchých skal, kde ho získala Vladimíra Jakouběová.
Bramborová omáčka
1 kg brambor
3 stroužky česneku
majoránka
sůl
máslo a hladká mouka na jíšku
Asi kilo oškrábaných brambor uvař s trochou soli do měkka. Vodu slij do hrnce a přidej do ní zpět brambory, které předtím prolisuješ. Pak přidej tři stroužky česneku utřeného se solí a podle chuti majoránku. Zahusti připravenou máslovou jíškou a hotovou omáčku propasíruj přes sítko. Bramborovou omáčku podávej s vařeným hovězím nebo uzeným masem a bramborovými knedlíky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka