Bandorové klobásy

20. únor 2020

V období zabijaček nemohou chybět tipy jak zpracovat vepřové maso. Před sto lety neměl k masu přístup každý a tak se zrodila řada ošizených receptů. Třeba bramborové klobásy.

Bandorové klobásy

¾ kg vařených brambor
30 dkg uzeného masa
15 dkg hrubé mouky
10 dkg sádla nebo másla
2 vejce
1 lžíce škrobové moučky
3 stroužky česneku
drcený kmín
muškátový květ
sůl
hladká mouka na vál
špejle
olej na smažení

Uvařené brambory prolisujeme nebo nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme máslo nebo sádlo, mouku, škrob, vejce, mleté uzené maso a prolisovaný česnek, okořeníme kmínem a muškátovým květem, osolíme a dobře propracujeme. Ze směsi tvoříme válečky, stočíme je, propíchneme je špejlí, obalíme v mouce a dočervena na sádle opečeme. Jsou dobré teplé i studené.  

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.