Bandorové klobásy

20. únor 2020

V období zabijaček nemohou chybět tipy jak zpracovat vepřové maso. Před sto lety neměl k masu přístup každý a tak se zrodila řada ošizených receptů. Třeba bramborové klobásy.

Bandorové klobásy

¾ kg vařených brambor
30 dkg uzeného masa
15 dkg hrubé mouky
10 dkg sádla nebo másla
2 vejce
1 lžíce škrobové moučky
3 stroužky česneku
drcený kmín
muškátový květ
sůl
hladká mouka na vál
špejle
olej na smažení

Uvařené brambory prolisujeme nebo nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme máslo nebo sádlo, mouku, škrob, vejce, mleté uzené maso a prolisovaný česnek, okořeníme kmínem a muškátovým květem, osolíme a dobře propracujeme. Ze směsi tvoříme válečky, stočíme je, propíchneme je špejlí, obalíme v mouce a dočervena na sádle opečeme. Jsou dobré teplé i studené.  

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.