Babiččiny rychlé vdolky

Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají tentokrát recept na rychlé vdolky. Dobrotu, kterou pekly maminky před sto lety dětem za odměnu za práci, která byla nedílnou součástí jejich dětství.








Ingredience
  • 60 dkg hladké mouky
  • 3 lžíce cukru
  • 4 dkg droždí
  • 1 sklenička sádla
  • 3 žloutky
  • špetka soli
Ingredience
  • Na náplň: tvaroh, povidla, a navrch drobenka

Do mísy dáme mouku, uděláme do ní důlek, do něj nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme sádlo, žloutky a ostatní suroviny a zaděláme těsto. Nedáváme kynout, jen chvíli odpočinout v míse.

Mezitím si připravíme z mouky, cukru a másla drobenku a umícháme tvaroh a povidla. Těsto vyválíme, skleničkou vykrájíme kolečka, naplníme povidly a tvarohem, posypeme drobenkou a dáme upéct.