Babiččino cukroví: Sádlové rohlíčky
Tradice pečení cukroví tak, jak ji známe my, se utvářela v 19. století. Ale její původ sahá mnohem víc do historie. A o tom nám poví Vladimíra Jakouběová a přidá recept na sádlové rohlíčky.
Sádlové rohlíčky
14 dkg hladké mouky
14 dkg cukru
14 dkg ořechů
14 dkg sádla
1 žloutek
Na potření: 1 bílek a tlučený cukr
Z mouky, cukru, sádla a umletých ořechů vypracujeme těsto. Těsto vyválíme asi na půl centimetru, potřeme našlehaným bílkem s cukrem a skleničkou nebo formičkou vykrajujeme půlměsíčky. Necháme zaschnout, přeneseme na plech a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.