Babiččino cukroví: Pumprnikl
„Rozdrobený neb trochu snad připálené kousky uschovej, hodí se dobře k úpravě pumprniklu,“ říká se v Praktické kuchařce Marie Žantové z počátku 20. století. Občas se totiž každému něco nepovede...
Pumprnikl
Citace z dobové kuchařky:
Smíchej 56 dkg polámaných zbytků cukroví se 14 dkg cukrové moučky, přidej 21 dkg neloupaných jemně strouhaných mandlí, lžičku skořice, na špičku nože tlučeného hřebíčku, zadělej to na vále 3 vejci a přidej na špičku nože sody. Dobře vypracuj těsto, to na vále vyválej, a vykrajuj z něj úhledné tvary. Peč v teplejší troubě. Upečené pírkem potři rozvařenou zavařeninou. Pak rozvař v rendlíku vodu, když vře, vsyp do ní jemného cukru, a až nabudeš řídké kašičky, smáčej v ní čisté pírko a potírej jím po zavařenině. Nech usušit.
Více o tématu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka