Babiččina krůtí kýta s jabčaty
Základem této dobroty z dob našich babiček je krůtí maso. Čeká nás recept na krůtí kýtu s jabčaty.
- 1 krůtí kýta
- 2 nakyslá jablka
- 2 paličky česneku
- sůl
- sladká i pálivá mletá paprika
Kýtu omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme, poprášíme paprikou a vložíme do pekáče. Přidáme jablka nakrájená na osminky a oloupané stroužky česneku. Trochu podlijeme a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme z pekáče a jablka s česnekem rozmačkáme ve výpeku vidličkou. Maso naporcujeme a podáváme s vařenými či pečenými bramborami a jablečno-česnekovou omáčkou. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.