Babiččina krůtí kýta s jabčaty
Základem této dobroty z dob našich babiček je krůtí maso. Čeká nás recept na krůtí kýtu s jabčaty.
Ingredience
- 1 krůtí kýta
- 2 nakyslá jablka
- 2 paličky česneku
- sůl
- sladká i pálivá mletá paprika
Kýtu omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme, poprášíme paprikou a vložíme do pekáče. Přidáme jablka nakrájená na osminky a oloupané stroužky česneku. Trochu podlijeme a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme z pekáče a jablka s česnekem rozmačkáme ve výpeku vidličkou. Maso naporcujeme a podáváme s vařenými či pečenými bramborami a jablečno-česnekovou omáčkou. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka