Babiččin voňavý bylinkový čaj

V chalupách našich babiček nemohly chybět bylinky. Hodily se při vaření a především pro přípravu různých čajů.

Ingredience
  • hrst sušené máty
  • hrst sušené meduňky
  • hrst sušené šalvěje
  • hrst rozdrcených šípků

Bylinky přelijeme horkou vodou, přikryjeme a necháme 10 minut vyluhovat. Potom čaj procedíme do nahřáté konvice a dolijeme horkou vodou. Čaj dochutíme medem, podáváme teplý.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.