Babiččin voňavý bylinkový čaj
V chalupách našich babiček nemohly chybět bylinky. Hodily se při vaření a především pro přípravu různých čajů.
- hrst sušené máty
- hrst sušené meduňky
- hrst sušené šalvěje
- hrst rozdrcených šípků
Bylinky přelijeme horkou vodou, přikryjeme a necháme 10 minut vyluhovat. Potom čaj procedíme do nahřáté konvice a dolijeme horkou vodou. Čaj dochutíme medem, podáváme teplý.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.